Wijntest beginner
Op welk niveau ben je nu? Welke cursus is geschikt voor je? Ben je klaar voor je wijnexamen? Doe nu de Wijnkennis-test en je weet het!
Deze test bestaat uit 30 vragen. Per vraag heb je 40 seconden om een antwoord te kiezen.Laag zuurgehalte, laag tot gemiddeld tannine, frambozen, kers. Dit beschrijft een
chardonnay uit Napa Valley
Beaujolais
Saint-Émilion Grand Cru
syrah
Barolo en Barabaresco zijn gemaakt van
montepulciano, met zachte tannine en een lage zuurgraad
nebbiolo, met een hoge tannine en een hoge zuurgraad
tempranillo, met een zachte zuurgraad en een diepe gouden kleur
trebbiano, met stevige tannine en een hoge zuurgraad
Een typisch shiraz wijn heeft
een gemiddelde body, met aroma's van rood fruit en citrus
een volle body, met aroma's van donker fruit en chocolade
een volle body, met aroma's van vanille en grapefruit
weinig body, met aroma's van gras en hooi
Je proeft honing en toast. Dat is een
gerijpte witte top-Bordeaux
jonge chardonnay uit Nieuw-Zeeland
sancerre
trebbiano uit Piemonte
Beschrijf het productieproces van Amarone
het is gemaakt van bevroren druiven
het is gemaakt van een blend van witte druiven
het is gemaakt met gedroogde rode druiven
het is gemaakt van zeer kleine witte druiven
Dit is een QMP wijn
Auslese
Bereich Bernkastel
BGA (Landwein)
QBA
Shiraz staat veel aangeplant in
Barossa
Rioja
Roussillon
Veneto
Rieslings met de lichtste body worden geproduceerd in
Elzas
Moezel
Pfalz
Rheingau
De beste Pinot Grigio wijnen komen uit
Navarra en Catalunya
Piemonte en Sicilia
Rioja en Piemonte
Friuli-Venezia-Giulia
Amerikaans eiken is, ten opzichte van Europees eiken
duurder en erg aromatisch
duurder en niet erg aromatisch
goedkoper, de aroma's zijn zeer neutraal
goedkoper, met aroma's van kokosnoot en vanille
TBA is een bijzondere kwaliteitswijn
dit is een goedkope wijn met uitstekende kwaliteit
dit is een zeer droge wijn, van zongedroogde druiven
dit is een zoete wijn van door botrytis aangetaste druiven
het betekent Totale Blend van Alle druiven
Gewürztraminer heeft een bijzonder aroma-profiel
benzine, bloemen en groene appel
bloemen, lychee, druiven, tropisch fruit en zoete specerijen
gras, hooi, paprika, asperges
pruimen, kersen en leer
Malolactische fermentatie wordt gebruikt om
de harde zuren te verzachten
de kleur van de wijn te verstevigen
het zuur in de wijn te verstevigen
tweede fermentatie te voorkomen
Temperatuur is belangrijk voor een wijndruif. Ideaal is
een zachte en warme winter
lange warme winters
niet te heet, niet te koud
veel hitte
Chardonnay is zeer geschikt om mee te blenden
ja, dat wordt veel gedaan
ja, speciaal met pinot noir
nee, dat zou zonde zijn van de mooie kwaliteit
nee, dit veroorzaakt foute geuren
Een AOP Muscadet is
droog, met een lichte body
droog, houtgerijpt
halfzoet, met een volle body
zoet, met een volle body
Oloroso sherry
is bleekgeel, zeer droog
wordt altijd licht gezoet met PX
wordt na de vergisting versterkt tot > 17 % alcohol
wordt tijdens de vergisting versterkt met alcohol
Montepulciano d'Abruzzo is
een rode wijn, gemaakt van witte druiven
een wijn, gemaakt van de montepulciano druif
een witte wijn, gemaakt van blauwe druiven
hetzelfde als Vino Nobile di Montepulciano
Touraine in de Loire-vallei is een
koel klimaat regio die chenin blanc produceert
koel klimaat regio die mooie riesling wijnen produceert
warm klimaat gebied, niet geschikt voor het maken van wijn
warm klimaat regio
Cabernet sauvignon en merlot worden vaak samen gemengd
bij cabernet sauvignon ontbreekt kleur
het is een traditie
merlot geeft meer zuren en tannines in de wijn
merlot voegt body en zachtheid aan de wijn
Gevrey-Chambertin and Nuits-Saint-Georges zijn
wijndorpen, beroemd door het verbouwen van pinot noir druiven
wijnen gemaakt van chardonnay
wijnen gemaakt van een blend van chardonnay en pinot noir
wijnregio's, bekend van bulkwijnen van pinot noir
De smaak verschillen van sherry's komen voort uit
de mate (of het ontbreken) van flor tijdens de rijping
de streken waar de druif vandaan komt: Jerez of Douro
het gebruik van verschillende druiven
het oogstjaar
Torontes heeft een specifiek karakter
hoge zuurgraad, veel tannine, diepe granaatkleur
hoge zuurgraad, weinig tannine, aroma's van kersen en frambozen
weinig aroma's, hoog zuur, zachte tannines
zeer aromatisch, florale aroma's van parfum en druiven
Het maximum BAG gedurende de eerste 5 jaar van je rijbewijs is
0,1 procent
0,2 procent
0,2 promille
2 promille
Goudkleurig, aroma's van honing en lychees, dit is een
champagne zero dosage
muscat de Beaume-de-Venise
muscadet-sur-lie
pommard
De regio's waar sherry en port worden geproduceerd zijn respectievelijk
Jerez de la Frontera en Bairrada
Jerez de la Frontera en Douro
Rioja en Bairrada
Rioja en Douro
Goedkope witte wijnen worden massaal gemaakt van
montepulciano
sangiovese
trebbiano
verdejo
Vintage Champagnes
zijn goedkoper en jonger dan andere Champagnes
zijn vrij eenvoudige wijnen, niet geschikt voor export
zijn wijnen gemaakt in de 20e eeuw
zijn zeer complexe wijnen met een lange flesrijping
Alcohol wordt grotendeels in het lichaam opgenomen
in de hersenen
in de maag en de darmen
in de lever
in de spieren en het hart
Het jaartal op de fles betekent standaard
de wijn is gemaakt van oude wijnstokken
dit is een zeer toegankelijke wijn
het jaar dat de wijn gebotteld is
het jaar waarin de druiven zijn geoogst

